Izaberite stranicu

Радио “Слово љубве” Архиепископије београдско-карловачке СПЦ, са благословом главног и одговорног уредника о. Арсенија Арсенијевића – посвећује ову веома симболичну песму Његовом преосвештенству Епископу будимљанско-никшићком г. Јоаникију и свештеницима ове Богом спасаване Епархије, који су прогоњени, утамничени, па потом и ослобођени од стране владајућег режима у христољубивој Црној Гори.

Песму је наш познати српски музичар, такође и теолог, Небојша Мастиловић, написао и искомпоновао пре неколико година. Снимак који претпремијерно слушате је ПРОБНИ (тзв. демо) СНИМАК, начињен прошле (2019.) године. Ако Бог да, надамо се да ће ускоро бити готова и студијска верзија ове песме – са занимљивим аранжманом, уз више инструмената, а свираће наши познати музичари.

Ове предивне фотографије које прате песму преузели смо са званичне интернет-странице Епархије будимљанско-никшићке (и г. Луке Нововића), затим од г. Михаила Хаџи-Ценића, као и ауторске архиве колега из наше Редакције. Једну фотографију смо и додали – непосредно по ослобађању Епископа Јоаникија и свештеника Епархије будимљанско-никшићке у ноћи између 15. и 16. маја 2020. године.

Продукција: Радио “Слово љубве”, 15. мај 2020. године.

Музика, текст и извођач: Небојша Мастиловић

“ГУЛИВЕР”

Уплашени, мали људи везаће те Гуливере,

немој ништа да те чуди велик’ си за њихове мере.

За патуљке и пигмеје треба храбрости и среће,

да навикну на идеје од њихових глава веће – Гуливере…

Око тебе свет је ситан,

што те гризе попут ваши,

сувише си габаритан твоја појава их плаши.

Мораш, како знаш и умеш,

ситне, што се боје тебе,

да прихватиш и разумеш,

да постанеш већи од себе – Гуливере…

Тешко им је појмити да конопи су немоћни,

не могу те спутати, ни задржати.

Немој да им злопамтиш, немој бити љут,

све опрости Бога ради и настави свој пут – Гуливере…

 

Pin It on Pinterest

Share This