Izaberite stranicu

Православна омладина Никшића одлучила је да помогне најугроженијим суграђанима тако што ће сходно ситуацији достављати намирнице и љекове.

“Схватајући озбиљност ситуације у којој се налази наша држава, изазване новим вирусом Covid-2 и чињенице да су самохране особе старије од 65 година, хронични болесници и немоћне особе, посебно погођене овом ситуацијом, велики број младих вјерника наше канонске Цркве се организовао како би пружио несебичну помоћ угроженим Никшићанима у виду доставе хране, намирница и љекова”, каже се у њиховом саопштењу.

Објашњавају да ће заинтересовани моћи сваког радног дана и суботе од 9:00 до 17:00 часова, да их контактирају телефоном када ће остављати адресу наручиоца, након чега ће их волонтери обићи и у писаној форми преузети списак намирница и новац, а потом обавити набавку и испоруку. “О количини и врсти наруџбине, сви заинтересовани ће бити детаљније обавијештени током позива, у складу са правилником који смо донијели како би што професионалније и етичније обавили овај хумани гест”, објашњава се у саопштењу.

Циљ ових активности је, како истичу,  да у овим данима тешке ситуације и Великог поста, покажуо хуманост и љубав према ближњима без обзира на националност и вјеру.

За све информације су тренутно доступни бројеви телефона: 068 029 106 Мирослав; 067 425 171 Милош

У већини улаза у зградама биће залијепљени и постери са бројевима волонтера који живе у близини.

Сервис стартује од понедељка, 23.03. текуће године.

Весна Девић

Pin It on Pinterest

Share This