Izaberite stranicu

На молбу Пљеваљског одбора за одбрану светиња Његово преосвештенство Епископ милешевски господин Атанасије дао је свој архипастирски благослов на организовано ангажовање православне омладине у борби против вирусне пандемије у Црној Гори.

Пљеваљски одбор за одбрану светиња је саопштио данас да се Општинском тиму за заштиту и спашавање ставља на располагање групу младих волонтера, који су током организовања протестних литија вршили послове редарске службе.

“У ситуацији када опаки и невидљиви непријатељ угрожава саму биолошку супстанцу нашег народа свјесна и савјесна православна омладина, уз благослов своје Цркве, жели да помогне у борби за обуздавање болести, тако што ће помоћи најугроженијим дијеловима становништва, на начин како одреде надлежни државни органи”, стоји у саопштењу Пљеваљског одбора за одбрану светиња.

Даље се наводи да ће у званичном допису који ће прослиједити Општинском тиму Одбор доставити имена и контакт податке волонтера како би се омогућило њихово ефикасно ангажовање.

“Истовремено, Одбор користи прилику да позове суграђане да се понашају у складу са усвојеним мјерама надлежних државних органа и на тај начин дају свој допринос општем добру. Увјерени смо да ћемо заједничким напорима уз Божју помоћ побиједити и ову пошаст”, закључује се у саопштењу Пљеваљског одбора за одбрану светиња.

Весна Девић

Pin It on Pinterest

Share This