Izaberite stranicu

Митрополија црногорско-приморска

Ходочасничка агенција “Одигитрија” – Будва

Програм ходочашћа на Свету Гору Атонску и манастир Хиландар

Од 12 до 15. марта  2020.год

 ЧЕТВРТАК – 12. Март

Полазак испред Храма Свете Петке у Будви у 11:00 часова. Укрцавање остатка групе у Подгорици  испред Храма Христовог Васкрсења у 13:00 часова. Молебан пред пут. Вожња до Јерисоса  са краћим задржавањима ради одмора.

ПЕТАК – 13. март

Долазак у Јерисос у раним јутарњим часовима. Подизање виза за Свету Гору и укрцавање на брод за хиландарску луку Хрусија, (08:35).  Долазак у Свету српску лавру Хиландар. Дочек у гостопримници, смјештај у спаваонице. Кратак одмор. Манастирски комплекс: главни храм Ваведења Пресвете Богородице (Милутинов храм), ризница, бунар Светог Саве, лоза Светог Симеона, манастирско гробље са костурницом, књижара-сувенирница…

15:00 – Вечерња служба, вечера у трпезарији Св.краља Милутина. Повечерје са акатистом Пресветој Богородици, изношење светих моштију, поклоњење. Ноћење.

СУБОТА – 14.март

Литургија у раним јутарњим сатима, објед, обилазак  пирга Св. краља Милутина, Душановог крста…Полазак  за арсану Хрусија, обилазак скита Светог Василија Солунског (Хрусија), брод за Јерисос.        Кратак одмор у Јерисосу и полазак за Подгорицу  у раним поподневним часовима, истим путем. Кратка задржавања ради одмора и освежења. Долазак у Поградец (Албанија) у касним вечерњим сатима. Ноћење.

НЕДЈЕЉА – 15. Март

Полазак за Црну Гору. Успутни одмори и краће задржавање у Тирани; обилазак Храма Христовог Васкрсења.

Долазак у Подгорицу и Будву у касним вечерњим сатима.

Цијена путовања. 125 Е

У цијену путовања од 125 евра, урачунат је превоз  луксузним аутобусом “Неоплан трендлајнер” (видео, клима…) до Јерисоса и назад, ланч вечера у поласку; вечера, ноћење и ручак у Хиландару, ноћење, вечера и доручак у Албанији; обилазак саборног храма у Тирани.

Нијесу урачунати: виза за Свету Гору(25 евра), бродска карта (5-10 евра у једом правцу), здравствено осигурање 5 евра ( а за особе старије од 65 год. 9 евра)) успутни индивидуални трошкови, лични прилог манастиру, доплата за брод уколико трајект не буде – због буре, могао да исплови из Јерисоса.   

Информације на:  
033 402 020
068 262 603;
fb: Одигитрија – Ходочашће
odigitrija@t-com.me

Pin It on Pinterest

Share This