Select Page

Једанаесточланој фамилији Милисава Кораћа, који живе у селу Крње (Штитаре код Берана), а којима је у уторак вече, 4. фебруара, изгорела породична кућа, хитно је потребна помоћ.

До пожара је дошло услед великог невремена, праћеног јаким вјетром. Кућа је веома брзо изгорела, а чланови породице су једва извукли живу главу.

Угрожену породицу је обишао протојереј-ставрофор Синиша Јанковић и однио им помоћ у новцу и основним животним намирницама и потрепштинама, коју је, с благословом Преосвећеног Епископа Јоаникија, опредјелила Епархија будимљанско-никшићка .

„Ситуацију додатно отежава неприступачан терен и велики снијег. Ватрогасци су били на лицу мјеста и рашчишћавали су остатке куће од последица пожара. Горњи дио објекта је потпуно изгорио, а доњи дио, који је под бетонском плочом, уништен је од гарежи и воде која се слива, јер плоча прокишњава. Једном ријечју, катастрофа, али, хвала Богу, да нико није страдао. Породица Милисава Кораћа тренутно је смјештена код родбине, у кући у којој сада борави двадесеторо људи“, казао нам је о. Синиша.

Он наводи да је владика Јоаникије благословио да се фамилији Милисава Кораћа, која је остала без крова над главом, пружи помоћ. Због бројних обавеза Епископ није био у могућности да их обиђе, али је апеловао на све добронамјерне људе да им, у складу са својим могућностима, помогну како би, у овим зимским данима, што прије добили кров над главом.

Сви који су заинтересовани да помогну могу се јавити оцу Синиши Јанковићу на телефон 069 692 521.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Pin It on Pinterest

Share This