Select Page

Хор „Свети Сава“ из Херцег Новог, прославио је своју славу.

Након Свете литургије, словом пастирске бесједе, обратио се отац Јефрем, игуман манастира Стањевићи. Он је изразио благодарност што је са братијом дошао да подијели радост са свечарима, хором „Свети Сава“. Такође је похвалио овај хор, напоменувши да све боље и љепше узносе пјесме и молитве Господу на богослужењима.

„Чујемо ових дана у Црној Гори имамо оне који себе постављају за чувара истине живота и смрти, а они су само најамници, а најамник бјежи када види вука, искушење“, казао је, и додао да смо тако и ми у ових мјесец дана препознали и знамо да нам нико не може бити пастир него Господ наш и угодници божији. „Глас Светог саве, доброг пастира, је онај глас који се чује данас из цркава Црне Горе“, рекао је отац Јефрем. Таође се осврнуо на повијест о икони Пресвете Богородице Млекопитатељнице, пред којој се молио, те и нас учи да се молимо као што је он у Кареји. Рекао је да су Господ и Пресвета Богородица услишили молитве Светог Саве и он је постао наш духовни отац, пастир, први Архиепископ српски. „Од тада Свети Сава чува род свој од свих идола и заблуда који се намећу, а знамо какви су им трагови, да смрде начовјештвом“, указао је на данашње прилике у Црној Гори, напомињу ћи да по траговима увијек можемо разлучити пастире добре од најамника.

Старјешина храма, отац Радомир Никчевић је захвалио оцу Јефрему што је увеличао и уљепшао ову славу, похвалио хор у њиховом труду, љубави и раду.

Након Свете службе, пререзан је славски колач и славље је настављено уз пјесму и трпезу љубави.

Тијана Лекић

 

 

Pin It on Pinterest

Share This