Select Page

Хуманитарни омладински клуб „Млади за Космет“ из Подгорице у сарадњи са члановима Београдског синдиката успјешно је реализовао хуманитарну акцију помоћи угроженим српским породицама на Косову и Метохији за Крстовдан 18.01.2020. године.

Након три мјесеца прикупљања средстава кроз продају мајица са мотивом „Догодине у Призрену“ уз подршку добротворне организације „Мајка девет Југовића“, прикупљена средства су расподијељена за седам породица у околини Гњилана и Грачанице. За Крстовдан смо присуствовали светој литургији у манастиру Драганац гдје нас је угостио игуман ове свете обитељи архимандрит Иларион Лупуловић са својим братством.

Након литургије за трпезом у име организације ђакон Павле Божовић је даривао оца Илариона престоним Јеванђељем као вид благодарења за срдачну добродошлицу коју нам је манастирска братија приредила не по први пут. Игуман Иларион је том приликом даривао Хок Мзк са иконом-дуборезом светог великомученика Георгија а чланове Београдског синдиката дуборезом Пресвете Богородице.

Након послужења наша група је обишла угрожене српске породице којима је била намијењена помоћ. Четири породице су добиле новчану помоћ од 150€ док су три породице добиле помоћ у виду бијеле технике. Укупна помоћ је износила 3 600€.

Искористили би ову прилику да се још једном захвалимо браћи и сестрама који су допринијели да се ова хуманитарна акција успјешно оконча. Млади за Космет ће и даље наставити нашу заједничку борбу за очување нашег народа и наших светиња на Косову и Метохији.

До наредног пута вас поздрављамо свесрпским поздравом – Догодине у Призрену!

Извор: http://www.mladizakosmet.org/

Pin It on Pinterest

Share This