Select Page

У Београду је одржан 54. по реду хуманитарни турнир у стоном фудбалу ,,Играј за Космет“ у организацији групе младих људи посвећених мисији опстанка Срба на Космету, окупљених у организацији ,,Сви за Космет“.

,,Кома бар“ на Обилићевом венцу, био је тијесан да прими све заинтересоване за учешће на овом јединственом догађају. Учесници турнира су поред осталих били и познати новинар Михаило Меденица,  пуковник Љубинко Ђурковић, командант одбране Кошара, припадници мото-клуба ,,Ноћни Вукови“ и бројни други Београђани.

Побједници турнира су освојили заслужене медаље и пехаре, док се као најзначајнија побједа истиче прикупљена новчана помоћ која ће бити прослијеђена вишечланим српским породицама у енклавама на Косову и Метохији.

,,Србима који данас живе на Космету више, чак и од ове материјалне помоћи, значи свијест да нису сами, да мислимо на њих, да их посјећујемо, да се за њих молимо, јер су управо они та танка нит која нас још држи у достојанству. Без њих, без свијести о Космету, постајемо бескућници, азиланти на сопственом прагу. Зато је вријеме да сви радимо за Космет, јер Космет у свјетском моралном смркавању, попут светионика, ради за нас“, истакао је један од организатора турнира, Бошко Козарски.

Серија турнира се наставља, па организатори позивају све да узму учешће у пројекту ,,Играј за Космет“ и помогну наш народ на светој српској земљи. Распоред наредних турнира можете видети на сајту http://szkizvestaji.info.

Извор: ИН4С

Pin It on Pinterest

Share This