Izaberite stranicu

Коло српских сестара Котор је у текућој години реализовало бројне хуманитарне активности, али је угошћавање двије групе од по 35-торо дјеце са Косова и Метохије било посебно искуство у оквиру којег се изнад свега истакла гостољубивост бројних овдашњих дародаваца укључених у акцију како би малишанима било што пријатније на мору.

По ријечима чланице Кола Смиљке Кривокапић, која се на Петковдан, на слави ове хуманитарне организације у Ризници Српске православне цркве у Старом граду обратила умјесто предсједнице Душице Иветић, дјеца су свакодневно добијала храну, слаткише, играчке, новац… “Осим дивних успомена које су понијели одавде, сви су добили торбе и школски прибор. Од преосталог новца, Народној кухињи на Косову и Призренској богословији, упутили смо по хиљаду евра. Оно што задивљује је колики се број дародаваца укључио да помогне да дјеца што љепше проведу ово вријеме на мору”, казала је Кривокапић.

Како би се угостила дјеца са Косова и Метохије чланица Кола српских сестара Милка Ковачевић уступила је своју кућу у Ораховцу.

Говорећи о осталим активностима Кривокапић се посебно захвалила дародавцима “који су својим прилозима у новцу, или на други начин, омогућили да се обрадују они којима је потребна помоћ”.

“Тако смо о Божићу и Васкрсу, сада већ традиционално, пацијентима Болнице за психијатрију подијелили поклон пакете, а материјално угроженим породицама доставили помоћ у храни и средствима за хигијену”, казала је Кривокапић, поздравивши посебно гоше на слави, мати Јулијанију и сестру Лидију.

Архијерејски намјесник бококоторски, парох которски, протојереј ставрофор Момчило Кривокапић је након резања славског колача пожелио срећну славу чланицама Кола српских сестара Котор. „И ако Бог да, да сваке године славите и више и боље. Да се сваке године трудите као и до сада да помогнете гдје год је помоћ потребна и на тај начин испуњавате Закон Господњи. Јер, најмање што можемо да урадимо је да се окренемо према ближњима и нешто за њих урадимо, а то је оно чиме се задобија Царсто небеско. Нека вас Господ чува и Светка Петка. Живјеле и на многаја љета“, поручио је отац Момчило Кривокапић.

Предраг Николић

Pin It on Pinterest

Share This