Izaberite stranicu

Хуманитарни омладински клуб „Млади за Космет“ из Подгорице прикупио је 1 250€ за помоћ породици Срба Ђокића, самохраног оца четворо дјеце из села Гризиме код Косовске Каменице (Косово и Метохија).

Из овог клуба, познатог по многобројним хуманитарним акцијама, саопштено је, да је ради прикупљања помоћи за породицу Ђокић, у суботу, 21. септембра, одржан турнир у стоном фудбалу и пикаду, којим је прикуљено 575€, док је кроз донације за мјесец септембар, прикупљено још 675€.

Традиционални хуманитарни турнир „Играј за Космет“ у стоном фудбалу и пикаду одржан је у просторијама гостионице „Архонтарики“ при Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици а реализован је у сарадњи са организацијом „Сви за Космет“ из Београда.

У стоном фудбалу учешће је узело 16 екипа, док је пикадо турнир окупио 25 такмичара. Побједник турнира у стоном фудбалу је екипа „Сви за Космет“, другопласирана је екипа „Црминца“ а треће мјесто освојила је екипа „Војкан и Владо“. У пикадо надметању најбољи је био Данило Радовић, па Иван Цвијовић и трећи Мирко Вучевић.

Предсједник организације „Сви за Космет“ Зоран Ћирић из Београда истиче да је ово 47. турнир и да се по први пут одржава у Подгорици. Средства прикупљена овом акцијом намијењена су за куповину кућних апарата за домаћинство Срба Ђокића, у сарадњи са Народном кухињом  „Мајка девет Југовића“ Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске.

„Највећа побједа свих нас који смо учествовали на овом турниру јесу средства која смо прикупили за помоћ породици Ђокић“, поручио је на крају турнира Зоран Ћирић захваљујући се на доброј организацији браћи из организације „Млади за Космет“ и свим такмичарима.

Павле Божовић, члан организације „Млади за Космет“ из Подгорице изражава наду да ће овај турнир постати традиција и у Подгорици.

„Турнир је плод сарадње двије братске организације. Овог пута циљ је био прикупљање помоћи за породицу Ђокић, али ми ћемо и убудуће наставити сарадњу са свим хуманитарним организацијама, како би помогли опстанак нашег народа на Косову и Метохији, коме је и те како потребна помоћ“, закључио је Павле Божовић, изражавајући благодарност свима који су узели учешћа у овој акцији, као и гостопримници „Архонтарики“ на уступљеном простору.

Весна Девић

Pin It on Pinterest

Share This