Izaberite stranicu

Митрополија црногорско приморска 

Ходочасничка агенција „Одигитрија“ – Будва

Програм ходочашћа на Свету Гору Атонску и манастир Хиландар

ПЕТАК – 09. 08 2019. г.

Полазак испред Храма Свете Петке у Будви у 11:00 часова. Укрцавање остатка групе у Подгорици  испред Храма Христовог Васкрсења у 13:00 часова. Молебан пред пут. Вожња до Јерисоса  са краћим задржавањима ради одмора.

СУБОТА – 10. 08 2019. г.

Долазак у Јерисос у раним јутарњим часовима. Подизање виза за Свету Гору и укрцавање на брод за хиландарску луку Хрусија, (08:35). Долазак у Свету српску лавру Хиландар. Дочек у гостопримници, смјештај у спаваонице. Кратак одмор. Манастирски комплекс: главни храм Ваведења Пресвете Богородице (Милутинов храм), ризница, бунар Светог Саве, лоза Светог Симеона, манастирско гробље са костурницом, књижара-сувенирница… 15:00 – Вечерња служба, вечера у трпезарији Св. краља Милутина. Повечерје са акатистом Пресветој Богородици, изношење светих моштију, поклоњење. Ноћење.

НЕДЕЉА – 11. 08 2019. г.

Литургија у раним јутарњим сатима, објед, обилазак  пирга Св. краља Милутина, Душановог крста…Полазак  за арсану Хрусија, обилазак скита Светог Василија Солунског (Хрусија), брод за Јерисос. Кратак одмор у Јерисосу и полазак за Подгорицу у раним поподневним часовима, истим путем. Кратка задржавања ради одмора и освежења. Долазак у Поградец (Албанија) у касним вечерњим сатима. Ноћење.

ПОНЕДЕЉАК  – 12. 08 2019. год. Полазак за Црну Гору. Успутни одмори и краће задржавање у Тирани; обилазак Храма Христовог Васкрсења.

Долазак у Подгорицу и Будву у касним вечерњим сатима.

У цијену путовања од 125Е, урачунат је превоз  луксузним аутобусом “Неоплан трендлајнер” (видео, клима…) до Јерисоса и назад, ланч вечера у поласку;вечера, ноћење и ручак у Хиландару, ноћење вечера и доручак у Албанији; обилазак Саборног храма у Тирани.

Нијесу урачунати: виза за Свету Гору (25Е), бродска карта (5-10Е у једом правцу), здравствено осигурање 5Е ( а за особе старије од 65 год. 9Е)) успутни индивидуални трошкови, лични прилог манастиру, доплата за брод уколико трајект не буде – због буре, могао да исплови из Јерисоса.    

Pin It on Pinterest

Share This