Izaberite stranicu

У препуној цркви Светог Николе синоћ у Котору  концерт је одржао дјечачки Вестминстерски хор.

Хор са вишевјековном традицијом приказао је веома разноврстан програм, од старих мајстора до савремених енглеских аутора. Изванредна техника пјевања, предивна и уједначена боја гласова као и одличан избор композиција  которској публици су држали пажњу до последњег минута. Наравно, публика је то знала да цијени и награђивала је госте дугим аплаузима и овацијама.

На крају концерта диригент хора Српског пјевачког друштва “Јединство” Котор 1839 мр Михајло Лазаревић је диригенту Џеремију Вокеру уручио копију которске иконе Светог Николе (која се налази на трону насупрот архијерејског) у знак захвалности и сјећања за предивно музичко вече, нагласивши да је Свети Никола заштитник многих породица код нас, а уједно и заштитник дјеце, поготово у западним црквама.

Очигледно је и да су гости били изузетно задовољни предусретљивошћу донаћина, одзивом публуке, реакцијама, акустиком нашег храма, тако да су и они уживали.

Након концерта уприличена је трпеза љубави у ризници Црквене Општине, на опште одушевљење хориста, диригента и њихових пратилаца.

                                                                         Предраг Николић

Pin It on Pinterest

Share This