Izaberite stranicu

У организацији Манастира Свете Матроне Московске у Ковачима у Доњем Грбљу и Црквене општине Доњи Грбаљ, дана 22. јуна ове године организован је једнодневни излет полазника школе вјеронауке при овом манастиру. Полазници су дјеца, углавном млађег узраста, из неколико  села доњогрбаљског подручја: Загоре, Кримовице, Главатичића и Радановића, али и из Будве, који се већ неколико година окупљају у манастиру под руководством вјероучитељице, настојатељице мати Матроне (Николић).

Циљ путовања је био да се дјеца ближе упознају са нашим великим светињама, манастирима Острог и Дајбабе, и да кроз сусрет са моштима великих Божијих угодника, Светог Василија Острошког и Светог Симеона Дајбабског разумију да је све оно што су учили на часовима вјеронауке током протекле школске године, имало за циљ само једно – да прије свега искрено заволе и доживе своју вјеру јер ће много тога моћи да разумију, тек кад довољно порасту.

У манастиру Острог, који је препун поклоника из свих крајева свијета, дјецу је сачекао необичан благослов. Наиме, примијетивши монахиње са пуно мале дјеце око себе, један старији господин, водич пута у Свету земљу, им је пришао и подијелио иконице Пресвете Богородице Витлејемске које је управо донио са ходочашћа. Пресветој Богородици Витлејемској се нарочито моле мајке за здравље и васпитање своје дјеце!

Код кивота Светог Василија Острошког им је прочитана молитва за здравље а затим су посјетили и Цркву Часног Крста као и Цркву Светог Новомученика Станка чије су мошти – мале дјечије руке – оставиле на дјецу необичан утисак, јер многи од њих су први пут видјели откривене мошти тако изблиза и толико непосредно да је одмах услиједила лавина најразличитијих дјечијих питања.

Катихетски одбор Митрополије црногорско-приморске

Pin It on Pinterest

Share This