Izaberite stranicu

Са циљем да се нашем страдалном народу помогне у овим изузетно тешким условима када је због економских притисака и мјера Приштине доведена у питање основна егзистенција преосталог српског народа не само у јужном већ и у сјеверном дијелу Косова и Метохији, Добротворни фонд Митрополије црногорско–приморске „Човјекољубље“ је даровао Хуманитарној организацији „Мајка девет Југовића“ теренски ауто за доставу хране.

Кључеве кола на Видовдан владици рашко-призренском и косовско-метохијском г. Теодосију је, у име Човјекољубља, уручио Његово високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије током недавне посјете Косову и Метохији.

Иначе ово није прва, а свакако ни посљедња помоћ народним кухињама Добротворног фонда Митрополије нашем народу на Косову и Метохији. Од увођења такси од 100 одсто на сву робу из централне Србије, у више хуманитарних акција широм Црне Горе прикупљено је и дистибуирано више тона хране за кориснике народних кухиња Епархије рашко-призренске.

Хуманитарна организација Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске „Мајка девет Југовића“ води шест народних кухиња широм Космета и свакодневно храни више од 2000 угрожених лица, првенствено у Косовском Поморављу.

Поводом тешке хуманитарне ситуације на сјеверу Косова и Метохије, Епархија рашко-призренска упутила је данас хитан апел свим Епархијама Српске православне цркве и хуманитарним организацијама да се организује прикупљање хуманитарне помоћи за најугроженије становништво.

Епархија, која је увек била са својим народом у најтежим временима, уз апел за помоћ обавјестила је јавност да ће на два пункта: код Храма Св. Димитрија у Сјеверној Косовској Митровици и у манастиру Бањска у општини Звечан у најскоријем року бити отворени хуманитарни црквени пунктови, гдје ће бити хитно пребачене постојеће количине намирница и друге робе из резерви епархијских народних кухиња. Помоћ ће бити дијељена свим угроженима без обзира на вјеру и етничко поријекло, што већ годинама Епархија и ради.

Весна Девић

 

 

Pin It on Pinterest

Share This