Izaberite stranicu

Његово високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије на празник Светог Јустина, 14. јуна, у манастиру Ћелије казао је да је Свети Јустин Ћелијски велика личност и да су његове мошти у Ћелијама велики Божији благослов.

„Отац Јустин Ћелијски је велика личност, а чудесно је мјесто гдје је оставио своје свете мошти и свети спомен који одавде сада зрачи не само ове наше просторе, него цијелу васељену. Отац Јустин тиме што је прибројан лику светих је постао васељенски учитељ и просветитељ заједно са Светим владиком Николајем, његовим учитељем, и са свим оним светим људима који су послужили Христу Богу од апостолских времана до наших дана. Његова ријеч, наука, се шири по цијелој православној васељени“, истакао је Митрополит Амфилохије и додао да без Косовског завета нема српства.

„Наше сестре мироиноснице (ћелијске монахиње) су бринуле о старцу Јустину и захваљујући њима је он постао неуништива грађевина која ће се даље градити док је света и вијека“, закључио је Митрополит Амфилохије.

Ове године навршило се 40 година од земаљске кончине и 125 година од рођења Светог Јустина Ћелијског чије мошти се чувају у манастиру Ћелије.

ТВ Храм: Његово високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије о Преподобном Јустину Ћелијском

Pin It on Pinterest

Share This