Izaberite stranicu

Поклоничка агенција Митрополије црногорско приморске „Одигитрија“ из Будве организује 12 – 15. јула ходочасничко путовање на Свету Гору Атонску и манастир Хиландар

ПРОГРАМ  ХОДОЧАШЋА НА СВЕТУ ГОРУ АТОНСКУ И МАНАСТИР ХИЛАНДАР

ПЕТАК, 12.07. 2019. године

Полазак испред Храма Свете Петке у Будви у 11:00 часова. Укрцавање остатка групе у Подгорици  испред Храма Христовог Васкрсења у 13:00 часова. Молебан пред пут.              Вожња до Јерисоса  са краћим задржавањима ради одмора.

СУБОТА, 13.07.

Долазак у Јерисос у раним јутарњим часовима. Подизање виза за Свету Гору и укрцавање на брод за хиландарску луку Хрусија, (08:35).  Долазак у Свету српску лавру Хиландар. Дочек у гостопримници, смјештај у спаваонице. Кратак одмор. Манастирски комплекс: главни Храм Ваведења Пресвете Богородице (Милутинов храм), ризница, бунар Светог Саве, лоза Светог Симеона, манастирско гробље са костурницом, књижара-сувенирница… 15:00 – Вечерња служба, вечера у трпезарији Св.краља Милутина. Повечерје са акатистом Пресветој Богородици, изношење светих моштију, поклоњење. Ноћење.

НЕДЕЉА, 14.07.

Литургија у раним јутарњим сатима, објед, обилазак  пирга Св. краља Милутина, Душановог крста…Полазак  за арсану Хрусија, обилазак скита Светог Василија Солунског (Хрусија), брод за Јерисос. Кратак одмор у Јерисосу и полазак за Подгорицу  у раним поподневним часовима, истим путем. Кратка задржавања ради одмора и освежења. Долазак у Поградец (Албанија) у касним вечерњим сатима. Ноћење.

ПОНЕДЕЉАК, 15.07.  Полазак за Црну Гору. Успутни одмори и краће задржавање у Тирани; обилазак Храма Христовог Васкрсења.

Долазак у Подгорицу и Будву у касним вечерњим сатима.

У цијену путовања од 125 евра, урачунат је превоз  луксузним аутобусом “Неоплан трендлајнер” (видео, клима…) до Јерисоса и назад, ланч вечера у поласку; вечера, ноћење и ручак у Хиландару, ноћење вечера и доручак у Албанији; обилазак саборног храма у Тирани.

Нијесу урачунати: виза за Свету Гору (25 евра), бродска карта (5-10 евра у једом правцу), здравствено осигурање 5 евра ( а за особе старије од 65 год. 9 евра)) успутни индивидуални трошкови, лични прилог манастиру, доплата за брод уколико трајект не буде – због буре, могао да исплови из Јерисоса.    

Pin It on Pinterest

Share This