Izaberite stranicu

Клуб малог фудбала „Забјело“ побједник је овогодишњег традиционалног хуманитарног фудбалског турнира Куп Светог Марка који организује Хуманитарни омладински клуб „Млади за Космет“. Ове године окупиле су се 32 екипе, које су се надметале за престижни трофеј. Приход сакупљен од учесника и посјетилаца намијењен је за помоћ народним кухињама Митрополије црногорско-приморске. По ријечима организатора, прикупљено је више од хиљаду еура, које ће бити прослијеђене Народној кухињи Подгорице у којој се храни више од 250 најугроженијих суграђана. Члан ХОК „Млади за Космет“ Павле Божовић рекао је да је ово најмасовнији хуманитарни турнир који се организује у главном граду. Он је истакао да спорт и хуманост увијек иду заједно.

– Поред тога што празнујемо градску славу Светог Марка, треба да покажемо да, поред тјелесног, водимо рачуна и о духовном здрављу, а уз то и да помогнемо онима којима је наша помоћнајпотребнија. Наравно, и поред тога што смо на терену ривали, треба да покажемо да смо сви браћа и да се поред спортског надметања сви дружимо и на терену, а и ван њега – поручио је Божовић.

Након дводневног спортског надметања у финалу су се састале двије најбоље екипе – Клуба малог фудбала „Забјело“ и Спортског друштва „Душан Силни“. Екипа Клуба малог фудбала „Забјело“ савладала је браниоца титуле резултатом 3:1. Играч побједничке екипе Милош Адамовић похвалио је организацију турнира и истакао да је најбитније то што се велики број екипа одазвао и показао хуманост.

– Моја екипа је на турнир дошла да учествује и помогне да се прикупе средства. Игром случаја, освојили смо турнир. Највећа награда нам је што смо учествовали на овом догађају, и наставићемо да се одазивамо оваквим манифестацијама. Честитам свима на учешћу, а надам се да ће нас следеће године бити и више – казао је Адамовић.

Капитен СД „Душан Силни“ Матија Милачић истакао је да му је драго што је његова екипа учествовала на овом турниру и да и поред изгубљеног финала немају за чим да жале.

– Диван турнир и моја екипа ће се увијек одазивати оваквим догађајима. Најбитније је да помогнемо нашим суграђанима, а уз то се и дружимо. Надам се да ће се наредне године пријавити још више екипа, па да такмичење и дружење можда продужимо и на два-три викенда – рекао је Милачић.

У публици се затекао и лијеви бек ФК „Морнар“ из Бара Вук Мартиновић, којем је изузетно драго да се велики број рекреативаца окупио на овом турниру.

Заједништво највећа побједа

– Лијепо је било присуствовати овом турниру који је обиљежио велики број добрих утакмица, а изузетно ми је драго да је све протекло у спортском духу. Све честитке побједнику турнира и свим учесницима, јер је највећа побједа заједништво које смо показали како бисмо помогли онима којима је помоћ најпотребнија – закључио је лијеви бек ФК „Морнар“ из Бара Вук Мартиновић.

Извор: Дан

Млади за Космет: Захвалност свима

ХОК „Млади за Космет“  саопштио је да је од учешћа екипа и продаје сувенира на хуманитарном штанду прикупљено је 1 420, и да ће тај новац бити прослијеђен народним кухињама при Митрополији црногорско – приморској.

‚‚Млади за Космет“ исказују посебну захвалност г. Рају Бубањи, који им је уступио терен на ком се турнир одржао, Младену Конатару и фирми ‚‚Everest“ за доставу леда,
Миодрагу Жунићу – Жуни на озвучењу, ‚‚Coca Cola Hellenic“ групи и судијама Средње фудбалске регије и то: Мому Савељићу, Немањи Љумовићу, Марку Поповићу, Веселину Белојевићу и Горану Арчону.

 

Pin It on Pinterest

Share This