Izaberite stranicu

Школа вјеронауке која је посвећена Светом Василију Острошком, при парохији паштровској, у недељу 20. маја у Цркви Светог Саве прославила је своју славу на радост како дјеце и њихових родитеља тако и свих присутних.

Прослава је започела Светом литургијом коју је служио протојереј Драгослав Ракић а одговарао хор вјеронауке „Света Јелена Штиљановић“.

Након  што је освештао славски колач парох паштровски Драгослав је честитао празник и заблагодарио Господу на новом благослову којим је удостојио братство Рађеновића,  племе и парохију Паштровића да за новог Епископа захумско-херцеговачког изабере оца Димитрија из манастира Тврдош који је рођен и одрастао на Светом Стефану.

Он је најавио да ће на дан устоличења новоизабраног владике бити организован превоз из Паштровића у Херцеговину како би вјерни народ овог краја примио благослов новог архипастира и пружио му племенску и синовску подршку.

Након тога отац Драгослав је дјеци честитао успјешан завршетак наставе за текућу 2017/18. годину и заблагодарио им на дивном дружењу током године као и њиховим родитељима, женама које су се преко цијеле године трудиле у ревносном и редовном спремању оброка за дјецу и све присутне.

Посебну захвалност испред управе школе и парохије протојереј Драгослав Ракић упутио је фирми „Ин Тоурист“ на челу са господом Дејаном Никчевићем и Веселином Јовичићем који су током цијеле године без икакве накнаде својим аутобусима превозили ђаке из Будве, Бечића, Светог Стефана до школе у Тудоровићима.

Дејану Никчевићу и Веселину Јовичићу за њихов труд и рад уручене су захвалнице а дјеци свједочанства о успјешном завршетку школске године.

Славље је настављено уз богато послужења и пригодан програм који је уприличио Дјечији хор под дирегентском палицом Катарине Шћекић.

Радост празновања увеличао је и трубачки оркестар који је пролазећи кроз Свети Стефан видјевши весело сабрање одлучио да у свом познатом стилу доприносе прослави.

Ово дивно свечарање привукло је и неколицину странаца који су први пут присуствовали оваквом заједничарењу, те је пар из Аустрије и цијели догађај спонтано забиљежио дроном.

За дивне фотографије побринуо се вриједни Иван Чучук из Бечића који је такође без накнаде својим објективом испратио већину свечаних догађаја и активности парохије пашторовске.

Протојереј Драгослав Ракић је најавио да ће у наредним данима организовати једнодневни излет за све полазнике вјеронауке као награду за њихов успјешан рад.

Весна Девић

Фото: Иван Чучук

Pin It on Pinterest

Share This