Izaberite stranicu

У четвртак, 24.08.2017. у сусрет 18. Дјечијем сабору Црне Горе, одржана је сједница Катихетског одбора у просторијама Митрополије Црногорско – приморске на Цетињу.
Сједница је одржана са тематиком завршних организационих активности на припреми одржавања Дјечијег сабора, а уз присуство, учешће и благослов Његовог Високопреосвештенства Митрополита Амфилохија.
Сједницу је отворио координатор Катихетског одбора протојереј Мирчета Шљиванчанин представљајући све елементе који структурално сачињавају Дјечији сабор, тематске и техничке. По томе су чланови Катихетског одбора уз присуство протојереја – ставрофора Обрена Јовановића секретара Митрополије, јереја Бранка Вујачића управника Духовног центра у Подгорици и јереја Игора Балабана (који су својим присуством допринијели самој организацији Дјечијег сабора), те закључили, да је овогодишња организација због самог измијењеног – динамичнијег облика протокола одржавања и већег броја најављене дјеце него до сада, далеко захтјевнија, већа, озбиљнија али и квалитетнија, по својој мисионарској и мотивационој тематици.
Договорен је детаљан програм Сабора који је посвећен благородним владарима и светородним лозама нашег народа под називом “Свети владари вјере чувари”. Сабор ће се одржати у суботу 02. септембра при Цетињском манастиру, који ће почети Светом Архијерејском Литургијом у 8 часова те програмом Сабора од 11 часова.
Посебну радост на сједници причинила је и књига “Православна вјеронаука у основним школама у Црној Гори од 1834 – 1918. године” протојереја-ставрофора Обрена Јовановића, коју смо премијерно погледали, а која је иначе и прво издање Катихетског одбора. Митрополит Амфилохије је благословио све предлоге везане за Сабор и изразио ријечи похвале и благодарности на досадашњем преданом раду Катихетског одбора.
Сједница је оперативно настављена на платоу испред Цетињског манастира гдје су договорени и сви пропратни технички услови.

Секретар Катихетског одбора
протојереј Драгослав Ракић

Pin It on Pinterest

Share This