Izaberite stranicu

Високопреосвећени Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Амфилохије уручио је у понедељак 20. фебруара донацију Светоуспенској свјатогорској лаври у Доњецку, у источној Украјини, која служи као уточиште избјеглицама од војног сукоба у овој земљи. Његово Виоскопреосвештенство је, такође, упутио поруку Његовом Блаженству Митрополиту кијевском и све Украјине Онуфрију, извјештава Информационо одјељење Украјинске православне цркве (Московске патријаршије), а преноси портал Православие.ру.
Владика Амфилохије је, у својој поруци, изразио подршку Украјинској православној цркви.
„Ми у Црној Гори и цијелој Српској православној цркви помно пратимо догађања у Украјини, и надамо се брзом окончању братоубилачког рата који је избио у вашој земљи“, каже се у поруци. Митрополит је нагласио да су вјерни у Украјини више пута говорили о важној улози Свјатогорске лавре у помоћи избјеглицама са истока Украјине.
„Такође се надамо што скоријем исцјељењу крваве ране раскола, коју су на тијелу Украјинске православне цркве отворили противници јединства Цркве Божије“, написао је Митрополит.

С енглеског: Свештеник Александар Орландић

Извор: pravoslavie.ru

Фото: The Information Department of the Ukrainian Orthodox Church

Pin It on Pinterest

Share This