Izaberite stranicu

Број анти-хришћанских у Француској је порастао за 245% од 2008. године, док је број анти-муслиманских и анти-семитских напада знатно опао у истом периоду, саопштено је из Министарства унутрашњих послова ове земље.
Француска влада је 2015. одредила 100 милиона евра за кампању против расизма, исламофобије и анти-семитизма након што је забиљежен рекордни број оваквих инцидената. Међутим, у 2016. години број напада на хришћанске цркве порастао је за 17,4, преноси агенција Breitbart.
Према подацима француских дневних новина Le Figaro, мета 90% напада на богомоље су хришћани. Дневник додаје да је то очекивано, будући да су хришћанске цркве најбројније богомоље у земљи. Међутим, забиљежен је драстичан пораст оваквих инцидената од 2008. до 2016.
Од 949 напада на богомоље, већина су религијски мотивисани, саопштено је из владе Француске. Постоји могућност да је иза 25 ових инцидената „анархистички“ мотив, а иза 14 „сатанистички“ мотив.
Локални медији преносе да су хришћанске статуе мете свакодневних напада у Дулмену након прилива од милион емиграната у Њемачку.
Портал Observatoire de la christianophobie је објавио да је број „христијанофобичних“ напада у Француској порастао са 273 у 2015. на 376 у прошлој години. У децембру 2016. забиљежен је значајан пораст напада на цркве и пријетњи на друштвеним мрежама, саопштава медиј.
Најтежи анти-хришћански напад 2016. било је убиство оца Жака Хамела током мисе у цркви Сан Етијен ду Рувре, када су двојица исламиста заклали старог свештеника.
Током опела, надбискуп Доминик Леброн је казао да је свештеник умирући викао „одступи, сатано“. Надбискуп је, такође, позвао оне који су склони екстремизму да се моле Богу да их ослободи овог демонског искушења.

С енглеског: Свештеник Александар Орландић

Извор: pravmir.com

 

Pin It on Pinterest

Share This