Izaberite stranicu

Александар Битјокин, бивши грађевинац, из области Омск у југозападном Сибиру направио је од снега цркву високу три метра, подухват за који му је било потребно 45 дана
Битјокин је желео да верници у месту Сосновка имају своју цркву, макар она била и привремена, пошто им се најближа црква налази у, десетине километара удаљеном, граду Омск.

Црква од снега у Сосновки

Због раздаљине многи старији становници и деца не могу зими да путују.
„Пратио је глас у свом срцу. Он је посвећени верник и хтео је да се моли у цркви, али пошто немамо начина да редовно идемо до града или оближњих места, одлучио је да направи једну овде“, испричала је Александрова мајка Татјана.
Било му је потребно око 12 кубних метара снега како би саградио богомољу, прву у том месту.
„Чим је први снег пао у Сосновки, помолио сам се и кренуо на посао. Прво сам направио скицу и одлучио да ће бити потребно да има 12 лукова у част 12 апостола. Онда сам почео да пресујем снег, корак по корак постављио темеље након којих су уследили зидови“, описао је градњу Александар за РТ.
Срећом, није било проблема са грађевинским проблемом јер, како каже Александар, ове године је било необично много снега.
Александар, који је морао да напусти свој посао због здравствених проблема, каже да је најтежи посао био градња олтара и куполе. Када је све завршио, комшије су га изненадиле доносећи иконе у нову цркву.

Извор: РТС

Pin It on Pinterest

Share This