Izaberite stranicu

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије служио је данас, на празник Отаца са свештенством Свету службу Божију у цкви Светог великомученика Георгија у манастиру Бешка на Скадарском језеру.
У току Литургије Владика је у првине ангелског лика обукао послушницу ове Свете обитељи Наталију.
У литургијској бесједи након читања Јеванђеља он је рекао да је на светом Христовом чокоту изникао и огранак на острву Бешка утемељен онима који су се поклонили Христу Богу и који су Њему и Пресветој Дјеви послужили.
„И многе друге светиње широм васељене су израсле и израстају на том чокоту. И свако ново крштење – то је нови огранак на тој светој лози“, казао је Владика.
Он је казао и да је свако ново монашење такође нови грозд на том светом чокоту.
„Тако је и са монашењем наших благословених сестара Мардарије и Варваре, а такође и наше сестре Наталије која је примила првине ангелскога лика“, казао је Владика Амфилохије.
Он је додао да је то показатељ да у Цркви Божјој заиста нема Грка ни Јеврејина, роба ни слободњака, Руса ни Украјинца, Србина ни Црногорца, црнца ни бијелца.
„Него смо сви једно у том светом Христовом родослову кроз вјекове“, поручио је Митрополит црногорско-приморски.

Рајо Војиновић

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/20012/01.01.2017.%20Mitropolit%20Beska%20Liturgija.mp3″ text=“Тонски прилог Радија Светигора“]

Pin It on Pinterest

Share This