Izaberite stranicu

 

vrba

Чудо се десило мразовите зимске ноћи у Свето-Казањском манастиру града Тројицка, Чељабинске области. Врба се уочи празника, на неколико сати била расцвјетала,  саопштава информативни портал Чељабинска.

Тројицке монахиње су биле свједоци правог Божијег чуда. «Успавана» врба уочи празника Ваведења Пресвете Богородице у храм изненада је процвјетала. Чудо се десило ноћу баш послије великих снијежних падавина. Без обзира на право зимско вријеме, појаву реса на врби ипак су сви чекали.

— У колико сати ће се врба расцвјетати није се сигурно знало. Али старије монахиње знају да се то дешава ноћу. Неколико пута су сестре с фењерима ишле до дрвета да виде да ли се дрво расцвјетало. И тако су монахиње ходале с фењерима ноћу иза манастирске ограде док нијесу видјеле то што су чекале с вјером и скоро дјечијом надом — речено је за сајт «Први Чељабинска».

Монахиње су одрезале неколико грана, да их подсјећају на чудо које се десило. Сестре су успјеле таман на вријеме: послије неколико часова пупољци су се затворили, и дрво је добило ранији изглед. Чудо се дешава једном годишње уочи празника Ваведења.

С руског: Марија Живковић

Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This