Izaberite stranicu

Поводом годишњице интронизације предстојатеља Украјинске православне цркве Московске патријаршије, Митрополита кијевског и све Украјине Онуфрија, у понедељак 17. августа у саборном храму Кијево-печерске лавре служена је свечана Литургија.

Светом службом началствовао је Митрополит Онуфрије уз саслужење великог броја архијереја и свештенства из разних области Украјине.

За своје заслуге и допринос Украјинској православној цркви и поводом 1000-годишњице упокојења светог равноапостолног кнеза Владимира Руског, на Малом входу двојица митрополита су удостојени права ношења друге панагија, у чин митрополита узведено је више архиепископа, а у чин архиепископа узведено је неколико епископа.

Како саопштава прес-служба Украјинске православне цркве, након читања светог Јеванђеља Митрополит Онуфрије се обратио пастви бесједом, а током службе узнесена је сугуба молитва за мир у Украјини.

Након Литургије, Митрополит хутски и виноградовски Марко је – у име епископата, свештенства и вјерног народа Украјинске православне цркве – честитао Митрополиту Онуфрију годишњицу интронизације на трон Кијевске митрополије. Његово Блаженство је захвалио на честиткама и молитвама, након чега је возглашено многољетије предстојатељу Украјинске православне цркве.

Са енглеског: Александар Орландић

Извор: mospat.ru

Pin It on Pinterest

Share This