Izaberite stranicu

Више од мјесец дана у Грузији се налазила чудотворна икона Пресвете Богородице „Умилење“, копија оригиналне иконе пред којом се молио преподобни Серафим Саровски.
Она је боравила по многима крајевима Грузије. Новинар Ирма Харшиладзе прикупља свједочанства о чудима која су се десила од свете иконе. Ево једног о коме је писано у часопису «Квирис палитра» („Недјељна палета“).
О том чуду прича Наталија Цицикашвили, мајка излијечене деветогодишње дјевојчице.
Кад се са кћерком враћала кући са часова пјевања, дјевојчици је одједном позлило. Пала је у несвијест. Хитна помоћ је пребацила дјевојчицу у болницу. Мала Ана није могла да хода. Послата је на испитивање које није дало резултате… Њена мајка Наталија прича: „Када се у нашој породици десе велика искушења, ми обично запалимо свијећу крај Дванаест јеванђеља. Запалила сам је и тада. Читава породица се молила. Ану су причестили неколико пута заредом и 19. децембра, на дан светог Николе, одвела сам дјевојчицу неурологу. Констатовали су да има неуролошку инфекцију и рекли да се хитно пошаље за Тбилиси, гдје би јој дали неку инјекцију која би јој могла помоћи. Одвели смо је на клинику Иашвили, гдје је добила тешке нападе. Дежурни љекари су се плашили да процес не захвати и руке. То је било између суботе и недјеље, а у понедјељак је требало да почну са испитивањем.
Чудотворну икону 20. децембра довезли су у Гори, али ми смо већ били у Тбилисију и нисмо могли отићи да јој се поклонимо. Мој супруг је набавио за кћерку малу копију те руске чудотворне иконе. Такође јој је донио плаву мараму на којој је насликана Пресвета Богородице. Дјевојчица је одмах ставила мараму, притисла икону на груди и почела да се моли. Имам фотографију коју сам снимила у болници. И ми смо се молили са кћерком. А када је почело испитивање, љекари нису нашли никакве аномалије, рекли су да је све у реду и без лијечења послали су нас кући. Чим смо стигли кући отишли смо да се поклонимо чудотворној икони, која је дошла из Русије. Икона је већ била у храму Светог Ђорђа, који се налази при гимназији. Ана је понијела своју икону у цркву. Прошла је испред, иако прије тога није могла да хода. Положила је своју малу икону на оригинал. И клекнувши на кољена почела да се моли. Управо тада, миро је прешло на нашу икону. То је било невјероватно.
Дјевојчица још јуче није могла да се попне уз степенице, а сад је читав час на кољенима слушала молебан. Онда је устала и почела нормално да хода! Наша икона такође је почела да мироточи. А када су икону однијели у Тбилиси, у Сионски сабор, Ана нас је дуго молила да се још једном поклони пред иконом прије него је одвезу за Русију“.
На питање новинарке Ана је сама говорила о себи: „Наслонила сам своју икону на чудотворну икону и одслушала читав молебан, на кољенима, и на крају сам замолила Богородицу: ‘Мајко Божија, молим Те, сачувај моју породицу од свих искушења и болести’.“

Са грузинског: Тамара Манелашвили

Са руског: Марија Живковић

Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This