Izaberite stranicu

Дан Светог Саве прослављен је и на Дечјем одељењу Института за онкологију и радиологију Србије. Деца на лечењу са својим наставницима из Основне школе „Драган Херцог“, који на овом одељењу држе редовну наставу, припремили су као и ранијих година програм поводом школске славе Светог Саве.

Својим песмама, рецитацијама и драмским приказима приредили су велику духовну радост свима присутнима: лекарима, медецинском особљу, наставницима, родитељима, свештенику и парохијанима храма „Светог Козме и Дамјана“, који се налази у оквиру Клиничког центра Србије.

И ове године свештеник Зоран Керезовић, старешина храма, пресекао је са присутнима славски колач и пригодном беседом обратио се деци и њиховим гостима. Свештеник редовно посећује ово одељење, разговара са децом, исповеда их и причешћује. Приступом животу, зрелошћу примереном много старијем узрасту, поимањем вере и великом жељом да савладају болест ови малишани дају пример како се треба трудити и носити са великим искушењима која нам живот доноси.

Сви присутни гости отишли су са дечјег одељења пуних срца са намером да ове мале подвижнике редовно обилазе њима на радост, а себи на спасење.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This