Select Page

У оквиру обиљежавања празника Светог Саве, Епископ бихаћко-петровачки Г.Атанасије служио је Свету архијерејску Литургију у Санском Мосту, уз саслужење свештенства наше Епархије домаћина јереја Алена Марића, јереја Невена Маринковића и протођакона Николе Перковића. Пјевали су јереј Бојан Митрић, студенти и ученици вјеронауке.

Овај дан радости, био је благословен посјетом нашег Епископа, али и посјетом чланова завичајног удружења сањана „Грмеч“ из Бања Луке који су овом приликом припремили пакетиће за најмлађе сањане који су са својим родитељима остали на кућном прагу. Пакетићи су спремљени како би бар на тренутак заборавили на своју свакодневицу и обрадовали се поклонима, а уједно да осјете ово вријеме радости пред велики празник Светитеља Саве.

На крају Свете литургије присутне је поздравио преосвећени Владика, обративши се посебно дјеци: „да остану у духовној радости и да се угледају на свесрпског учитеља Светитеља Саву. Јер они који су у нашем роду слиједили пут Светог Саве постали су велики и знаменити људи не само за наш српски род већ и за читав свијет. Овдје сте најбитнији, овдје сте све што имамо, овдје сте нада…“ нагласио је владика Атанасије.

Након резања Славског колача којег је припремаила породица Срђана Бабића, подјељени су светосавски пакетићи уз рецитације Светом Сави. Домаћин јереј Ален Марић захвалио се свима који су на било који начин помогли да данашњи дан прође у духовној радости, и позвао све присутне да се дружење настави у парохијској сали уз трпезу љубави.

Овом приликом желимо да поздравимо рад Завичајног удружења сањана „Грмеч“, који су у протеклом периоду имали неколико акција хуманитарног карактера. У вријеме божићних празника подјељени су породични пакети за социјале категорије наших људи широм санског краја, обезбједили су светосавске пакетиће за малишане, а за васкршње празнике планирају још једу акцију о којој ћемо вас благовремено обавјештавати.

Господе благослови њихов рад. Амин!

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Pin It on Pinterest

Share This