Izaberite stranicu

У недељу, 16. новембра, на празник Св. Георгија – Ђурђиц, у храму посвећеном овом светитељу на Бановом брду свечано је прослављена крсна слава обданишта „Ђурђевак.“ Светом литургијом началствовао је протојереј-ставрофор Милојко Топаловић, а саслужували су: архимандрит Кирил хиландарац, протојереј Витомир Костић, јереј Ненад Продић и ђакон Саво Топаловић. Св. литургији присуствовали су: г-дин Зоран Алимпић, начелник Управе МУП-а и г-дин Зоран Гајић, бивши председник Општине Чукарица. Појао је хор „Св. Георгије“ који у овој години обележава 81. годину непрекидног рада при овом храму.

Након свете Литургије, старешина храма, протојереј-ставрофор Славко Божић уручио је грамате заслужним чукаричанима на њиивој жртви, труду и љубави према храму Св. Георгија на Бановом брду. Грамате-захвалнице примили су: професор др Никола Рацков; г-дин Драган Радивојевић, службеник из Београда; и дугогодишњи члан хора „Св. Георгије“, г-ђа Љиљана Александрић, истакнута естрадна уметница из Београда.

У обданишру „Ђурђевак“ пререзан је славски колач. Након пререзаног славског колача деца из вртића ”Ђурђевак” придедила су кратак програм за све присутне госте, након чега је уследио ручак у парохијском дому. Свим присутним гостима захвалила се управница обданишта, г-ца Милица Павловић.

Децембра 2012. дошло је до сарадње са градском предшколском установом која је преузела црквено обданиште на добробит свих. Након потписаног уговора са Градском предшколском установом, а са благословом Патријарха Иринеја, објекат је у потпуности реновиран. Данас ова установа има површину око 500 квадратних метара. Деца су распоређена у пет узрасно мешовитих група: са децом узраста до три године програм неге и васпитно-образовни рад реализује шест медицинских сестара и васпитача, а са децом од три до седам година васпитно-образовани програм реализују четири васпитача. На превентивној здравственој заштити ангажована је једна медицинска сестра, а подршку васпитачима пружају психолог, педагог за физичку културу, логопед, дефектолог и социјални радник. Као и у највећем броју вртића и у „Ђурђевку” васпитно-образовни рад је спроведен током целодневног боравка деце, у трајању од 12 сати. Управник „Ђурђевка“ је г-ца Милица Павловић.

Извор: hramsvgeorgija.org

Pin It on Pinterest

Share This