Izaberite stranicu

Црквена општина аранђеловачка при храму светих апостола Петра и Павла, 20. и 21. септембра 2014. год. организовала је поклоничко путовање у манастир Острог.
Пун аутобус верника из Аранђеловца и околине, на челу са јерејем Милошем Мијатовићем, 20. септембра у јутарњим часовима стигли су у манастир Дајбабе. Након поклоњења св. Симеону Дајбапском, група је наставила путем Острога, где су се верници поклонили моштима св. Василија Острошког и присуствовали празничном бденију уочи Мале Госпојине. Сутрадан, након свете Литургије, на којој се већина поклоника причестила, група је кренула назад и посетила велелепни храм Христовог Васкрсења у Подгорици. Након детаљног обиласка храма и послужења, путовање је настављено даље ка Србији, уз обилазак манастира Морача. У поподневним часовима посећен је и манастир Милешева, где су верници присуствовали акатисту који је читан код кивота св. Саве.
У касним вечерњим часовима, поклоници су стигли у Аранђеловац, испуњени духовном радошћу и богатији за једно неизмерно искуство.

Јереј Александар Миловановић

Извор: Епархија шумадијска

Pin It on Pinterest

Share This