Izaberite stranicu

Покровитељ јубилеја „175 година рада и постојања Српског пјевачког друштва (СПД) Јединство Котор 1839“ биће Патријарх српски Иринеј. Генерални секретар „Јединства“ Драган Ђурчић саопштио је за Радио Котор да је ријеч о изузетном јубилеју који ће се одвијати под благословом Патријарха и чија ће се централна прослава одржати средином октобра ове године.
„Комплетан програм рада СПД за 2014. годину укључен је у прославу јубилеја. Парастос преминулим члановима СПД Јединство и прекада њихових гробова на православном и католичком гробљу у Шкаљарима је 13. октобра. Два дана касније, 15. октобра, је промоција новог издања књиге „Сербобранке“ Риста Милића у Котору, а 16. октобра биће одржан концерт СПД „Јединство“.
За 17. октобар програмом су предвиђена два догађаја: књижевно вече академика Матије Бећковића и изложба слика „Свети Василије на мору“ академског сликара Вељка Михајловића.
Свечана академија поводом 175 година рада и обстојања Српског пјевачког друштва (СПД) Јединство Котор 1839 биће одржана 18. октобра, а истог дана биће одслужена архијерејска литургија“, казао је Ђурчић.
Новчана помоћ за прославу јубилеја може се уплатити на жиро рачун 520-325700-56 код Хипотекарне банке, или у црквама Светог Николе и Светог Луке у Котору.

Предраг Николић

Pin It on Pinterest

Share This