Izaberite stranicu

У понедељак, 22. септембра, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски Андреј је посетио председника Православне епископске конференције Швајцарске Високопреосвећеног Митрополита Јеремију у духовном центру Васељенске Патријаршије у Шамбезију крај Женеве.

У срдачном разговору архијереји су разговарали о актуелним темама Православне Цркве на овом подручју православне дијаспоре. Митрополит Јеремија и Владика Андреј су разменили мишљења о заједничкој мисији и сарадњи. Најважнија тема разговора била је сарадња у Православној епископској конференцији Швајцарске. После пријема у Митрополитовој резиденцији, коме су присуствовали архијерејски намесник прота Станко Марковић и јереј Богољуб Поповић, епископ Андреј је посетио гроб великог јерарха Васељенске Патријаршије, блаженопочившег митрополита Дамаскина (1936-2011) и служио мали помен.
У понедељак, 22. септембра, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски Андреј је посетио Саветника Владе кантона Цириха г. Мартина Графа и координатора односа са верским заједницама др Андреја Милера. Нови Архипастир Српске Цркве у Швајцарској је изразио своју благодарност државним органима кантона Цирих за помоћ Српској Православној Цркви и верном јој народу. Представници Владе су уверили Преосвећеног Епископа Андреја о веома могућем предстојећем кантоналном признању Православне Цркве у Цириху због све већег присуства Православних на овом простору, нарочито по питању српског народа као најбројнијег у кантону. Разговору је присуствовао и парох циришки јереј Бранимир Петковић.
Такође, Епископ Андреј је посетио Председника Црквеног савета Реформатске Цркве кантона Цирих, пастора др Михајла Милера и Генералног викара Римокатоличке Цркве у кантону Цирих др Јозефа Анена.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This