Izaberite stranicu

Његова Светост и Блаженство Католикос-Патријарх све Грузије Илија II благосиља народу да на празник Рођења Пресвете Богородице узнесе заједничку молитву. О овоме се говори у саопштењу Грузијске патријаршије са којим је уочи празника новинаре упознао протојереј Давид Шарашенидзе, саопштава Грузија Online.
У саопштењу се, између осталог, наводи да Свјатјејши и Блажењејши Илија II благосиља целој Грузији да 21. септембра у 12.00 часова узнесе свеопшту молитву за благостање земље својој покровитељки – Пресветој Богородици.
„Дужни смо да запалимо свећу и три пута да изговоримо следећу молитву: „Отвори нам двери милосрђа, благословена Богородице, да не погинемо ми, који се у Тебе надамо, него да се Тобом избавимо од беда: јер си Ти спасење рода хришћанскога. Амин!“
Они, који се у том тренутку не буду налазили у храму, ову молитву могу да изговоре и код куће, на улици, у јавном превозу, и уопште, на сваком месту. Главно је да се сви ми, млади, стари и деца, истовремено обратимо Пресветој Дјеви Марији, и измолимо за нашу Домовину и сваког од нас њено покровитељство и помоћ. У заједничкој молитви је велика снага“ – наводи се у саопштењу Патријаршије.

Са руског: Наташа Јефтић

Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This