Select Page

Да у Србији већ одавно влада бела куга, данас нико не може да оспори. Не постоји ни појединац, а ни институција која се на неки начин није осврнула на питање решавања алармантне демографске слике и наталитета у Срба. Породица Стојиљковић је једна од оних која је овај проблем озбиљно схватила и одлучила да, уз Божију помоћ, узме на себе подвиг многодетне породице.
На празник Чуда Светог архангела Михаила, викар Његове светости, Епископ топлички г. Арсеније је у пратњи службеника ВДС-а, секретара јереја Владимира Марковића и г. Бранислава Јоцића, посетио ову благочестиву породицу и том приликом им, поред иконе Млекопитатељнице, као чуварке и заштитнице, даривао и симболичну помоћ за почетак школске године. У пријатном разговору уз грају деце, родитељи Зоран и Емануела су својим гостима покушали да макар мало и укратко пренесу искуство чувања и васпитавања једанасеторо деце.
По званичној статистици, месечна потрошачка корпа трочлане породице износи нешто више од 80.000 динара. Колико је онда потребно средстава једној, данас 12-очланој, нарочито у земљи у којој не постоји никакав систем помоћи оваквим породицама?

Извор: СПЦ/ВДС

Pin It on Pinterest

Share This