Select Page

У Дежеви, древном месту где су живели наши краљеви  свети Стефан Немања, свети краљ Милутин, свети краљ Драгутин и други, која је и родно место Светога Саве, започета је градња храма. Храм ће бити посвећен  Преносу моштију Светога Саве.
Главни архитекта храма је госпођа Мирјана Славковић из Завода за заштиту споменика културе из Краљева, док је градња храма поверена грађевинском предузећу „Градиша“ у власништву господина Радише Биорца из Новога Пазара.
Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски Теодосије, чијим молитвама и благословом се гради овај храм, заједно са парохом новопазарским протојерејем Радославом Јанковићем посетио је темеље храма и благословио почетак градње.

У Дежеви, родном крају Светог Саве – Срби сложно цркву граде!!!

Храм Преноса моштију светога Саве у Дежеви гради се прилозима верника и људи добре  воље. Сходно томе моле се сви који имају жељу и могућности да помогну да то учине тако што ће свој добровољни прилог уплатити на рачун Црквене општине за Рашку област, отвореног код Комерцијалне банке, број: 205-64772-63, са назнаком „за изградњу храма Светог Саве у Дежеви“.

Извор: Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска

Pin It on Pinterest

Share This