Select Page
Епископ ваљевски Милутин одаo признање Митрополији аустралијско-новозеландскојЊегово Преосвештенствo Епископ ваљевски Г. Милутин, у име своје подручне Епархије, благоизволео је доделити признање свештенству, монаштву и верницима Митрополије аустралијско-новозеландске, на челу са Епископом Г. Иринејем, за њихову несебичну пожртвованост у достави хуманитарне помоћи угроженим верницима у околини Обреновца који су летос претрпели ужасне поплаве и клизишта.
Митрополија аустралијско-новозеландска је до сада доставила Ваљевској епархији $170,000 АУ, што је дистрибутовано у виду новчане помоћи, т.ј. по $1,000 АУ за 170 породица. Спискови најугроженијих породица су припремљени од стране обреновачких пароха у координацији са Епархијом, док је новчана помоћ лично уручена добротом Епископа Иринеја, архиђакона Силуана (Мракића) и чланова Митрополијског управног одбора, протојереја-ставрофора Саше Радоичића и г. Славка Говедарице.
Акција помоћи настралима се наставља
Поред ове већ достављене помоћи тренутно се спроводи нови програм за помоћ Обреновцу на коме Митрополија ради у партнерству са Међународном православном добротворном организацијом IOCC (International Orthodox Christian Charities). У овој фази доставиће се сав грађевински матријал и алат потребан за обнову одређеног дела домова и школа, као и бела техника, те школски прибор за децу.
Поред наведене помоћи и програма за Обреновац, Митрополија је у истој мери доставила хуманитарну помоћ и Епархији зворничко-тузланској, у којој ће се такође спровести и други програм истоветан ономе за Обреновац; као и мањи но значајни програм у жичкој Епархији а тренутно се припрема и помоћ за новонастрадалу епархију Тимочку.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Pin It on Pinterest

Share This