Select Page

У суботу 13. септембра 2014.године, на дан када Света Црква Православна молитвено прославља празник Полагања ризе Пресвете Богородице, Његово Вископреосвештенство Митрополит кемеровски и проковјевски Г. Аристарх обишао је са својим сарадницима, у оквиру посјете Епархији будимљанско-никшићкој, Жабљачку парохију и Светоуспенски манастир Пиву.
У пратњи Високопреосвећеног Митрополита Аристарха био је свештеник Остоја Кнежевић из Никшића. Благодарећи труду и организацији предсједника Црквене општине Жабљак г.дина Светомира Шљиванчанина и надлежног пароха свештеника Миливоја Јововића Митрополит Аристарх је осим храма Преображења Господњег на Жабљаку обишао и Црно језеро, мост на ријеци Тари, а потом у Парохијском дому уживао гостопримство оца Миливоја и његове породице.
Уважени гости из Кузбаса су на путу до манастира Пиве, преко Трсе, имали прилику да виде природна богатства којима је Господ обдарио овај крај. Гости нијесу крили своју радост и дивљење љепотом ових крајева.
У манастиру Пива Митрополита кемеровског Г. Аристарха и људе у пратњи дочекао је игуман Јефтимије Шкулетић. Игуман пивски Јефтимије је показао манастирску Цркву, говорио о њеној историји, а затим у манастирском конаку приредио послужење.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Pin It on Pinterest

Share This