Izaberite stranicu

Власти Саудијске Арабије ухапсиле су 27 особа у граду Кавџи због учешћа у хришћанском богослужењу. Чланови Комисије за унапређење врлине и превенцију порока, познате као Хаја, заплијенили су овом приликом неколико примјерака Светог Писма.
Како преноси дневник „Саудијска Газета“, рација је извршена на дојаву грађанина, а међу ухапшенима, који су разних азијских националности, има жена и дјеце.
„Грађанин је Хаја-и пријавио сумњиве активности у кући, тврдећи да је један Индијац претворио свој дом у цркву“, наводи се у извјештају и додаје да су у једној од соба ухваћене особе које су учествовале у молитвеном скупу.
Вршење било ког вјерског обреда осим исламског је забрањено у Саудијској Арабији, чије већинско становништво од 90% чине муслимани Сунити.
Представник Центра за вјерске слободе, агенције за одбрану вјерских слобода из Вашингтона, осудио је хапшење, казавши да је то одавно званична политика Саудијске Арабије која наставља своје „вјерско чишћење“.
Члан Америчке републиканске партије Френк Вулф је изјавио да се нада да ће влада САД-а уложити званични протест на овај инцидент.

Pin It on Pinterest

Share This