Izaberite stranicu

Поводом 10-те годишњице Мартовског погрома албанских терориста над српским народом и његовим светињама на Косову и Метохији Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је јутрос, 17. марта, са свештенством и вјерним народом парастос у Цетињском манастиру.
У архипастирској бесједи Владика је подсјетио на пророчке ријечи Светог Петра Другог, Тајновидца ловћенског о косовској гробници у којој је закопано наше надање.
“Косовска гробница траје непрекидно преко 620 година. Међутим, косовска гробница није гробница безнађа, уништења, пропасти и смрти него је гробница из које се увијек изнова рађа надање. Зато је Ловћенски тајновидац и записао оне ријечи: Надање се наше закопало, на Косово у једну гробницу”, рекао је Митрополит црногорско-приморски.
“Косовска гробница је света зато што је христолика, зато што је наставак Христове Голготе. Голгота Христова није завршена у Јерусалиму него се наставља кроз вјекове. Сви они који су пострадали за Свето име Христово, за Божју и људску правду, нарочито они који невино пострадају, не умиру ни у људском срцу, а прије свега и изнад свега запамћени су у Божјој вјечној памјати”, објаснио је Владика.
Владика је рекао да је због тога добро да се сјећамо невино пострадалих, било када и било гдје, а нарочито на данашњи дан.
“Послије оног страшног распећа из 1999. године, поново су 2004. године невини пострадали, срушени многи домови, спаљени многи храмови. Невине душе су заклане за име Божје и за правду Божју на својој земљи за очување и неуништивост својих светиња и својих гробова”, рекао је Господин Митрополит.
“Нека би њихова невина жртва била извор нових прегнућа и путоказ њиховом народу како се брани вјера и отачаство”, поручио је Митрополит Амфилохије.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This