Select Page

Свако домаћинство у Великој Британији убудуће ће само одлучивати жели ли да има слободан приступ онлајн порнографији или да приступ буде трајно блокиран.
План који је британски премијер Дејвид Камерон договорио с британским провајдерима услуга интернета, данас ће бити објављен, а њиме ће свако домаћинство у Уједињеном Краљевству само одлучити жели ли слободан приступ онлајн пронографији, или не, преноси BBC.
Заправо ће свима приступ онлајн порнографском садржају бити забрањен, а приступ ће моћи да добију они, који то сами затраже и исто потпишу у уговору. На тај начин ће се лакше водити евиденција о томе ко је „несташан“ на интернету.
– Желим да говорим о интернету и садржајима који могу бити погубни за нашу дјецу. Не желим да моралишем, али као отац желим да истакнем да је сада право вријеме да заштитимо нашу дјецу и њихову невиност, образложио је свој план британски премијер.
За Дејвида Камерона је порнографски садржај најмрачнији кутак интернета и нешто око чега би родитељи требало да се забрину кад су њихова дјеца у питању. Камерон је истакао како је порнографија „тихи напад на невиност“ те да се против тога мора борити свим средствима.
За попис забрањених интернетских појмова, страница и осталог садржаја, побринуће се британска полиција, која ће приступ и блокирати.

Извор: дневник.хр

Pin It on Pinterest

Share This