Izaberite stranicu

Више од 2.000 водећих филозофа света, међу којима Јирген Хабермас и Умберто Еко, очекује се у Атини у августу током седам дана заједничког размишљања и разматрања.
Статуа древног филозофа Сократа код Академије једно је од кључних места древне атинске философије на којима ће се окупити мислиоци из целог света на свом 23. конгресу, објављено је у Атини.
Место Платонове академије – брдо Пника, усред Атине, недалеко од Акропоља, где су грађани још 507. године пре наше ере почели да одржавају седнице своје народне скупштине, Аристотелов Лицеј и црква Аја Фотини на реци Илисос – место где се одвија дијалог Платонове Федре, угостиће неке од водећих светских филозофа који се окупљају да дискутују на тему “Филозофија као истраживање и начин живота”.
У години када се навршава 2.400 година од оснивања Платонове Академије, циљ скупа је да поново анализира класичне корене философије и да протумачи проблеме људи 21. века, да пренесе поруке о вредности, ставу, духовној оријентацији и јавном наступу савремених филозофа.
Очекује се више од 2.000 филозофа из 105 земаља, међу њима и водећи као што су Јирген Хабермас, Умберто Еко, Томас Калво, Енрико Берти, Александар Нехамас и Јоргос Анагностопулос.
Конгрес, који траје од 4. до 10 августа, у организацији Међународне федерације филозофских друштава и Филозофског друштва Грчке, одржава се под покровитељством Унеска и председника Грчке Каролоса Папуљаса.
Свечано отварање конгреса биће у Амфитеатру античког владаоца Херода Атичког, уз велики концерт у част учесника. Већина седница ће бити на Филозофском факултету Универзитета у Атини.

Извор: http://www.in4s.net

Pin It on Pinterest

Share This