Select Page

У току тринаестодневне посете Русији, Украјини и Белорусији, осим са високосвештенством наш патријарх ће се срести и са председницима те три државе.
На позив руског патријарха Кирила данас у Москву стиже српски патријарјх Иринеј. У току тринаестодневне посете Русији, Украјини и Белорусији, осим са високосвештенством наш патријарх ће се срести и са председницима те три државе.
Већ у среду, Његова светост разговараће са патријархом Кирилом, потом ће у четвртак посетити Сергијев Посад и градић Софрино где се шије одећа за свешенике и сликају познате иконе.
Српска делегација ће потом возом из Москве допутовати у Санкт Петербург. Руски председник Владимир Путин ће примити Иринеја 25. јула. Затим ће српски патријарх отпутовати у Кијев где ће боравити два дана на свечаности обележавања крштења Русије. Председник Украјине Виктор Јанукович је на ту свечаност позвао све председнике православних држава. Из украјинске престонице, први по части у СПЦ путује у Минск где ће их примити белоруски председник Александар Лукашенко. У пратњи нашег патријарха је више владика међу којима су и Амфилохије Радовић и Иринеј Буловић.

Извор: www.in4s.net

Pin It on Pinterest

Share This