Izaberite stranicu

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/19201004[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/files/audio/Mitropolit_Stanjevici_19.02.2010.mp3|titles=Служба Пређеосвећених дарова у Стањевићима]

IMG_0001.jpgЦЕТИЊЕ, 19. фебруара (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету литургију пређеосвећених дарова у манастиру Стањевићи.

„Господ је дошао на земљу да би ми постали заједничари Његове природе“, рекао је Владика у архипастирској проповиједи. „Да би постали заједничари Његове силе, Његове благодати, Његовога живота вјечнога, Његове вјечне свјетлости, свјетлости која сија са Лица Његовога“.

„На тој свјетлости, на тој сили Божјој, на тој благодати почива небо и земља. Та сила Божја је уграђена у Божју творевину као бићетворна сила, као сила која ствара и која оно што ствара чини добрим“.

„И не само што га чини добрим, благим и благословеним, него га кроз то добро стварање призива на вјечно добро биће“, рекао је Митрополит Амфилохије.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This