Izaberite stranicu

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/08201002[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/6560/Bozicni%20koktel.mp3]

Fotografije sa Bozicnog prijema u PodgoriciЦЕТИЊЕ, 09. јануара (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије приредио је синоћ у зеленом салону хотела «Црна Гора» у Подгорици Божићни пријем за представнике традиционалних црква, дипломатског кора, универзитетског, политичког, културног и медијског живота у Црној Гори.

У својству домаћина на пријему су били и Преосвећена Господа Епископи будимљанско-никшићки Јоаникије и диоклијски Јован, игуман манастира Острог.

Поздрављајући званице, Митрополит Амфилохије је подсјетио да је Христос једини у историји рода људскога имао смјелости да за Себе каже: Ја сам свјетлост свијету.

«Та свјетлост је истовјетна са истином и са животом», рекао је Владика.

«Истина, ако није – вјечна истина, она постаје лаж. Живот, ако није – вјечни живот, он је обмана. Светлост, ако само свијетли у времену, није свјетлост која даје живот и која открива истину. Управо у Њему, од Дјеве рођеном, открива се истовјетност свјетлости, истине и живота», нагласио је Митрополит Амфилохије и додао да због тога Христу пјевамо да је Дијете младо.

«Уселио се у нас пун вјечне свјетлости, вјечне истине и вјечног живота. Уселивши се у нашу природу, Он нас је учинио вјечним и непролазним. Том Божићном радошћу поздрављам и ја вас. Поздрављам вас Светим поздравом Божића, мајке свих празника: Мир Божји – Христос се роди», рекао је Владика Амфилохије.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This