Select Page

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/28200908[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/6506/Mitropolit_Brceli_28.12.2009.mp3]

Po predanju manastir je iz vremena Balsica, mada se zna da je danasnji hram Pokrova Presvete Bogorodice sagradio Vladika Danilio I pocetkom XVIII veka. Nastojateljica manastira monahinja Elikonida Jeftic.ЦЕТИЊЕ, 28. децембра (Светигора прес) –Високопреосвећени Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије, мјестобљуститељ Патријарашког трона СПЦ, служио је данас са свештенством Свету службу Божију у манастиру Горњи Брчели у Црмници.

У архипастирској проповиједи Владика је тумачио Господње ријечи: стражите и бдите, јер нико не зна дана ни часа у који ће Господ доћи. Он је казао да то значи да је човјек призван на непрекидно самоиспитивање, сабирање мисли, очишћење срца. «Свети Божји људи непрекидно су стражили над собом и то је оно на шта нас Црква Божија призива».

«Ево, наш Свети Патријарх Павле – ко је био са њим видио је колико је он непрекидно стражио над собом. Непрекидно је то радио, и то на један природан начин. И стално је говорио да је веома важна воља човјекова, да не малакше, да не клоне човјек».

У Светој литургији молитвено је учествовало монаштво из оближњих манастира са Скадарског језера.

Р.В

Pin It on Pinterest

Share This