Izaberite stranicu

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/27200910[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/6496/Mitropolit_Materice_Ct.Man_%2027.12.2009.mp3]

Fotografije iz Cetinjskog manastira za MatericeЦЕТИЊЕ, 27. децембра (Светигора прес) – Чувар Трона српских патријараха, Високопреосвештени Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је јутрос, поводом Материца, Свету службу Божију у Цетињском манастиру.

«Ако друге мајке рађају дјецу, Света Дјева рађа Онога Који је предвјечни Бог», рекао је Владика Амфилохије у литургијској проповиједи вјерницима. «И сва рођења се освећују у Рођењу Христовом. А материнство, као најдубља светиња живота, освећује се у њеном материнству».

«Данас прослављамо мајке, прослављамо Мајку Христову, прослављамо материнство као једну од најсветијих функција људскога живота на земљи. Ми не прослављамо, као што се то у новије вријеме уобичајило, апстрактни појам жене, него прослављамо жену као мајку, која својим материнством  остварује смисао своје природе», објаснио је Владика Амфилохије.

«Ми прослављамо оне које су себе уткале у то небеско материнство Пресвете Дјеве и кроз њега освештале своје материнство. Јер, срце мајке је – срце Богомајке», нагласио је Митрополит црногорско-приморски.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This