Izaberite stranicu

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/6376/2009.12.01_Obod_Rijeka%20Crnojevica.mp3]

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/01200906[/picasa]

Fotografije sa ObodaЦЕТИЊЕ, 2. децембра (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије замонашио је синоћ у чин мале схиме у манастиру Светог Николе на Ободу – Ријека Црнојевића послушницу овог манастира Ираиду Суботину давши јој монашко име Нина, по Светој Нини, рођаци Светог великомученика Георгија.

Монашењу је присуствовало бројно свештенство, свештеномонаштво и монаштво из других манастира Митрополије.

«Монаси су људи који велику истину о пролазности и ништавилу људскога живота, али и о милости Божјој, на вријеме схвате», рекао је Митрополит Амфилохије. «Они себе сагледају са тачке гледишта која се зове вјечност. Они виде шта је то због чега човјек треба да живи и ради чега се рађа, виде чему човјек треба да служи, чему да се радује док је овдје на земљи», рекао је он.

«Тако је и новопострижена сестра Нина сагледала себе са тачке гледишта вјечности и царства небескога, ради кога се и рађамо овдје на земљи. Примила је Крст Господњи на себе и послушала Ријеч Господњу, као што је то учинила и њена нова заштитница и покровитељка Света Нина равноапостолна», казао је Владика.

«Нека би Господ Својом силом закрилио сестру Нину, подарио јој здравље душе и тијела и дао јој радости и весеља, и крепости да непрекидно служи Господу, и срцем својим и душом својом и умом својим, попут њене небеске покровитељке», рекао је Митрополит Амфилохије.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This