Izaberite stranicu

ep_joanikijeБЕРАНЕ, 3. новембра – Епископ будимљанско–никшићки Г. Јоаникије узео је учешћа у раду међународног експертског стола на тему „Масмедији као битан фактор успостављања међунационалне и међуетничке толеранције, разумевања и сарадње на Балкану“ који је  Европски центар за мир и развој (EPCD) из Београда организовао у медија центру 3. новембра ове године у Београду.

Епископ Јоаникије је одржао предавање на тему „Однос Јавног сервиса Црне Горе према СПЦ“ , у којем је, између осталог, истакао да „већина медија у Црној Гори, а посебно такозвани Јавни сервис, драстично крше начела објективног информисања о јавној дјелатности Српске Православне Цркве у Црној Гори.

„Ово се”, по ријечима владике Јоаникија, „углавном чини на два начина: или се вјерске и културне манифестације од великог значаја за православне вјернике – грађане Црне Горе, потпуно игноришу, или се представљају пристрасно и нестручно, тако да се у том случају ради више о дезинформисању грађана него о објективном информисању.

„Овакво понашање Јавног сервиса не може допринијети ничему добром а посебно не успостављању међуетничке и вјерске толеранције, разумијевања и сарадње на Балкану, о чему је овдје ријеч“, закључио је владика  на крају свог излагања.

Извор: Епархија Будимљанско-никшићка

Pin It on Pinterest

Share This