Izaberite stranicu

ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

ЦЕТИЊЕ, 08. октобра (Светигора прес) – Светом литургијом, коју је служио Преосвећени Епископ диоклијски Господин Јован са свештенством, резањем славског колача и литијом градским улицама, у Даниловграду је јуче прослављена храмовска слава цркве Свете великомученице Текле.

Овогодишњи домаћин славе био је господин Милисав Вуковић са породицом, а благослов и обавезу за наредну годину од њега је примио господин Дејан Вујадиновић.

По ријечима пароха даниловградског оца Слободана Зековића, у литургији и литији молитвено је учествовао велики број Даниловграђана. Владика Јован је након читања Светог Јеванђеља одржао празничну бесједу о личности Свете Текле, о њеним борбама са многобошцима и њу поставио као примјер вјерницима како треба да живе на земљи.

Након литургије и литије у парохијском дому је приређена богата славска трпеза љубави.

У цркви Свете Текле као највећа драгоцјеност чува се честица моштију ове Светитељке. Даниловградски храм добио ју је на дар прије неколико година благословом Митрополита дабробосанског Господина Николаја. Десница Свете Текле се од Друге сеобе Срба под Патријархом Аренијем Јовановићем Шакабентом чува у старој српској цркви на сарајевској Баш-чаршији.
Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This