Izaberite stranicu

17.Септембар 2009.г. Цетиње - Посјета Мостарског Бискупа Ратка Перића Митрополији ЦГП - ГАЛЕРИЈА

17. септембар 2009.г. Цетиње - Посјета Мостарског Бискупа др Ратка Перића Митрополији ЦГП - ГАЛЕРИЈА

ЦЕТИЊЕ, 17. септембра (Светигора прес) – У посјети Митрополији Црногорско-приморској данас је боравио Бискуп мостарски др Ратко Перић, један од најеминентнијих теолога Римокатоличке цркве на просторима бивше Југославије.

Бискуп Перић обишао је Цетињски манастир и Богословију Светог Петра Цетињског, у којој је ђацима и професорима ове црквено-просветне установе одржао предавање у којем се осврнуо на свештенички позив у Римокатоличкој Цркви, након чега је одговарао на питања присутних.

Поздрављајући госта, Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Господин Амфилохије рекао је да је благодаран Бискупу и његовој пратњи на посјети. «Да виде Цетиње, да се поклоне Светињи, руци Светог Јована Крститеља, Часном Крсту, моштима Светог Петра и икони Мајке Божје», рекао је Владика Амфилохије.

Бискуп Перић позвао је Владику Амфилохија да посјети Мостар. «Да одржите предавање мојим студентима на Теолошком институту. Тиме бисмо заиста били врло почашћени», рекао је он и подсјетио да је претходно, прије двије-три године Владика Захумско-херцеговачки Григорије посјетио ту институцију.

По завршетку предавања госту се захвалио и уручио му пригодне поклоне ректор Богословије Светог Петра Цетињског протојереј Гојко Перовић.

Посјета Бискупа Перића Митрополији Црногорско-приморској представља значајан сусрет и наставак сарадње између великодостојника Српске Православне Цркве и Римокатоличке Цркве.

С.К./Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This